Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB utvecklar i Boden

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utvecklar social infrastruktur tillsammans med Bodens kommun.
Publicerad den 16 Juni 2021

Bodens kommun har den 15 juni 2021 beslutat om planuppdrag inom fastigheterna Björken 3, Guldhamstern 1, Boden 56:43 samt Boden 56:19 som syftar till att möjliggöra ny bebyggelse för bostäder och samhällsservice. Totalt planeras det för cirka 1 000 bostäder plus tillhörande samhällsservice inom SBB:s existerande fastigheter och till viss del på omkringliggande kommunal mark.

SBBbidrar till att skapa social infrastruktur som stödjer de stora industriinvesteringarna som sker i norr och har redan påbörjad en stor satsning i Skellefteå där SBB i närtid planerar att uppföra 1 500 nya bostäder med anledningen av de nya stora industrietableringarna som sker där.

Nu finns det planerade stora industrisatsningar även i Boden och SBB vill bidra till att möta den kommande efterfrågan på bostäder och social infrastruktur.
– SBB är stolta och ser det som självklart att som stor fastighetsaktör i kommunen ta sitt ansvar och bidra till försörjningen av bostäder och samhällsservice med anledning av de kommande stora industriella satsningarna som planeras i Boden, säger Krister Karlsson, vice vd på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.
– Boden kommer att växa rejält de kommande åren och det är väldigt positivt att SBB vill vara med och satsa för att bidra till vår tillväxt, säger Claes Nordmark, kommunalråd Boden (S).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY