Image
Centralpalatset i Gävle.
Centralpalatset i Gävle. Bild: Diös

SBB säljer för 46 miljoner i Gävle

Transaktioner SBB har sålt två LSS-fastigheter i Gävle till kommunägda Gavlegårdarna. Nu pågår fler dialoger med andra svenska kommuner.
Publicerad den 10 Juli 2023

Affären uppgår till 46 miljoner och de två fastigheterna hyrs idag av Gävle kommun. Fastigheterna nyttjas som gruppboenden och varje fastighet inrymmer sex lägenheter. Gavlegårdarna har förutom sitt allmännyttiga uppdrag, även i uppdrag att långsiktigt och ändamålsenligt tillhandahålla såväl gruppboenden som vård- och omsorgsboenden till Gävle Kommun.

– Med anledning av nuvarande läge på fastighetsmarknaden och vår ambition att vara långsiktiga i vårt ägande av fastigheter där det bedrivs kommunal verksamhet över lång tid, så känns det bra att vi kunnat genomföra denna affär idag, säger Åsa Wiklund Lång (S) ordförande Gävle Stadshus AB samt Kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är en långsiktigt trygg affär med Gävle kommun som hyresgäst och det är viktigt för oss att kunna erbjuda ändamålsenliga boenden över hela Gävle, säger Gavlegårdarnas vd Cathrine Holgersson.

Tillträde till fastigheterna ges den 7 juli och befintliga hyreskontrakt tas över omgående.

– Som vi kommenterade efter förra veckans kommunaffär är våra relationer med nordiska kommuner av största vikt och vi är öppna för dialoger med kommuner som vill förvärva fastigheter och där kommunen kan agera skyndsamt. Detta är vår tredje kommunaffär under 2023 och vi har ett flertal dialoger med svenska kommuner om ytterligare affärer, säger Leiv Synnes, vd SBB.

SBB avser att använda nettolikviden från transaktionen för att stärka bolagets likviditet och finansiella position.

Under processen har Svefa bistått Gavlegårdarna som rådgivare

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige