Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider

SBB säljer 25 procent av aktierna i Solon till Obos

Transaktioner SBB och Obos äger i dag Solon Eiendom Holding AS som ett samägt bolag. Solon Holding äger i sin tur 100 procent av aktierna i Solon Eiendom. SBB säljer aktier motsvarande 25 procent av totala antalet aktier i Solon Holding till Obos. Affären är villkorad av konkurrensgodkännanden. Köpeskillingen i transaktionen är 818,6 norska kronor.
Publicerad den 4 Juli 2022
Annons
Image

– SBB har stort fokus på att minska sin exponering i JV-bolag samt att fokusera på kärnverksamheten. Transaktionen är ytterligare ett steg i den riktningen. Vi är samtidigt glada över vårt samarbete med Obos som är en långsiktig och pålitlig medlemsägd bostadsutvecklare, säger Krister Karlsson, vice vd och chef projekt- och fastighetsutveckling, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.
– Vi fortsätter arbetet med strategiska samarbeten avseende utveckling av fina och attraktiva boenden för Obos-medlemmar. Solon bygger attraktiva bostäder med hög kvalitet och spännande arkitektur och som huvudägare ser vi fram emot att kunna fortsätta utveckla Solon, säger Ingunn Andersen Randa, konserndirektör med ansvar for aktieinvesteringer i Obos.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige