Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB miljardsäljer till Gladsheim

Transaktioner SBB avyttrar 23 fastigheter i Finspångs kommun till Gladsheim för 1,35 miljarder kronor.
Publicerad den 9 Juli 2022

Fastigheterna har en total uthyrbar area om cirka 86 000 kvadratmeter varav 74 procent utgörs av bostadsyta och resterande del av kommersiell yta. Fastigheterna genererar årliga hyresintäkter om cirka 96 miljoner kronor varav cirka 74 procent kommer ifrån bostadshyresgäster.

Totalt överenskommet fastighetsvärde om 1 350 miljoner rkonor innan avdrag för latent skatt är i linje med det bokförda värdet.
– Vi fortsätter planen att avyttra fastigheter för att stärka bolagets balansräkning ytterligare och är glada att lämna över fastigheterna till en professionell fastighetsförvaltare som har god kännedom om fastigheterna sedan tidigare, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.
– Vi fortsätter förvärva enligt vår expansionsplan och är glada över att fortsätta växa och inkludera ytterligare fastigheter i vårt bestånd. Med förvärvet i Finspång kommer Gladsheims samlade fastighetsvärde överstiga 4 miljarder och närmare 3 000 bostäder, en milstolpe i vår tillväxtresa. Förvärvet blir Gladsheims tredje förvärv i år och sedan årsskiftet har vi därigenom nästan dubblerat vårt bestånd. Jag och flera av Gladsheims medarbetare har tidigare arbetat på Amasten och känner beståndet i Finspång mycket väl, innan det köptes upp av SBB. Gladsheim ser nu fram emot såväl att förvalta och utveckla de nya fastigheterna som del i vår fortsatta tillväxtresa, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim.

Affären är signerad och villkorad av finansiering. Planerat frånträde sker 30 september 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige