Image

SBB köper nio fastigheter i Huddinge

Transaktioner SBB har tecknat avtal om förvärv av nio samhällsfastigheter med offentlig verksamhet i Huddinge. Säljare är Huddinges kommunala fastighetsbolag Huge Fastigheter och SBB tillträder fastigheterna den 2 oktober.
Publicerad den 20 September 2017
Frostfjärilen. Bild: SBB
Frostfjärilen. Juringegården. Bild: SBB
Juringegården.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 8 750 kvadratmeter och är i dag fullt uthyrda med hyresintäkter om cirka 16,8 miljoner kronor.

– Det här är en bra affär för Huddinges invånare. Vi får dels in pengar för att kunna fortsätta bygga nya skolor och förskolor när Huddinge växer, men vi får även ytterligare en stor ägare av samhällsfastigheter i Huddinge som vi kan jämföra oss själva med för att se till att vår egen förvaltning är effektiv, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge.

– Vi är mycket glada över att fått möjligheten att förvärva samhällsfastigheter i Huddinge. Vi ser fram emot att fortsätta investera i Huddinge som är en av Stockholms starkaste tillväxtkommuner, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

Rådgivare i affären har varit Wistrand Advokatbyrå (juridisk rådgivare SBB) och Foyen Advokatfirma (juridisk rådgivare Huge Fastigheter). NAI Svefa har varit transaktionsrådgivare.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CMS Wistrand Advokatbyrå Stockholm KB på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om CMS Wistrand Advokatbyrå Stockholm KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige