Image

SBB köper i Höganäs

Transaktioner SBB fortsätter växa i Höganäs genom köp av två samhällsfastigheter samt åtta bostadsfastigheter till ett totalt fastighetsvärde om 289 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Oktober 2018
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider
Ilija Batljan.

I de två samhällsfastigheterna, med en total uthyrbar area om 5 174 kvadratmeter, bedrivs bland annat utbildning och LSS-boende. Största hyresgäst är Höganäs kommun som svarar för 88 procent av de totala hyresintäkterna. Fastigheterna har en genomsnittlig återstående hyreslängd om rio år och ett hyresvärde om 7,425 miljoner kronor.

Bostadsfastigheterna med totalt 152 lägenheter har en uthyrbar area om 13 873 kvadratmeter med hyresintäkter om cirka 14,5 miljoner kronor.

– Höganäs är en stark tillväxtkommun i en växande storstadsregion och det är mycket roligt att få växa ytterligare i kommunen. Det är extra spännande att vara engagerad i en kommun som placerar sig i topp i Svenskt Näringslivs årliga näringslivsrankning och vi ser framemot ett fortsatt gott samarbete med kommunen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Säljare är Jefast som har haft Nordanö som rådgivare.

SBB tillträder fastigheterna 30 november 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige