Image

SBB köper av Rikshem – via Högkullen

Transaktioner Högkullen – som nyligen köptes av SBB – fortsätter göra affärer med Rikshem. Efter den stora affären i oktober köper nu Högkullen ytterligare fem fastigheter av Rikshem.
Publicerad den 19 December 2016

Fyra av fastigheterna ligger i Stockholm och den femte i Botkyrka. Tilläggsaffären från Rikshem stärker Högkullens närvaro i Stockholmsregionen ytterligare.

Fastigheterna inrymmer bostäder och lokaler för verksamhet och utbildning inom LSS och SOL. Den totala uthyrningsbara ytan är 1 263 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 1,8 miljoner kronor och fastighetsvärdet till 26,1 miljoner kronor.

Den 17 oktober 2016 meddelade Högkullen att bolaget köpt 20 omsorgsfastigheter från Rikshem, vilka tillträddes den 15 december.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige