Image
Oscar Lekander.
Oscar Lekander. Bild: SBB.

SBB köper av kommunen i Halmstad

Transaktioner SBB köper sju bostadsfastigheter av HFAB för 423 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2021

SBB förvärvar sju bostadsfastigheter i centrala Halmstad, Rotorp och Haverdal från det kommunala fastighetsbolaget HFAB. Fastighetsbeståndet består av en total uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter och antalet lägenheter uppgår till 175 stycken, varav majoriteten återfinns i centrala Halmstad. SBB äger sedan tidigare samhällsfastigheter om 53 000 kvadratmeter i Halmstad och genom det här förvärvet utökar SBB till att även erbjuda bostäder på orten.

– SBB gör sin andra kommunaffär under december månad och vi är glada för det förtroende vi har fått från Halmstads kommun och Halmstads Fastighetsaktiebolag, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef, SBB.

SBB tillträder den 31 januari.
– Det ingår i HFAB:s uppdrag att avyttra fastigheter, enligt gällande ägardirektiv. Därmed är det glädjande att det har varit ett stort intresse kring affären redan från start, från både större och mindre aktörer. Att försäljningen nu blir till SBB som är en ny aktör på bostadsmarknaden i Halmstad är positivt för alla parter, säger HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander (C).

HFAB:s totala fastighetsbestånd omfattar efter försäljningen 10 828 hyresrätter med en bostadsyta om cirka 684 000 kvadratmeter. De sju fastigheterna som nu säljs består av lägenheter i flerfamiljshus och i radhus med en köpeskilling som uppgår till 422,5 miljoner kronor.

– Vi har arbetat intensivt med försäljningen av dessa fastigheter. Nu är processen avslutad och vi är nöjda med utfallet. Vi är trygga med att det blev en stabil och långsiktig aktör för hela försäljningsbeståndet. SBB kommer att fortsätta förvalta fastigheterna på bästa sätt för att erbjuda ett gott boende åt hyresgästerna, säger Ulrika Hjorth, tillförordnad vd på HFAB.

Försäljningen har skett i samarbete med mäklarfirman Cronholm & Partners, som har hållit i den övergripande försäljningsprocessen.
Som en del i försäljningsprocessen har de boende i fem av sju fastigheter visat intresse att förvärva sina lägenheter som bostadsrätt. De boende har tre veckor på sig att fatta beslut om detta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige