Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB genomför riktad emission av stamaktier

Bolag SBB tar in 400 miljoner kronor genom en riktad emission av stamaktier till Gösta Welandsson.
Publicerad den 23 Oktober 2019

Emissionen sker till ett pris om 22,00 kronor per aktie och med likviddag den 1 november 2019. Detta innebär att bolaget kommer att tillföras en emissionslikvid om cirka 400 mkr. Gösta Welandson har tecknat samtliga B-aktier i den riktade emissionen.

Teckningspriset har fastställts på förhand och motsvarar aktiens marknadsvärde med tillägg av en premie. Teckningspriset om 22,00 SEK per aktie innebär en premie om cirka 10,5 procent jämfört med stängningskursen om 19,90 kronor för B-aktier på Nasdaq Stockholm den 22 oktober 2019, sista handelsdagen innan den riktade emissionen.

Bolaget anser att flexibiliteten i en placering utan företrädesrätt för befintliga B-aktieägare skapar de bästa förutsättningarna för att tillföra kapital på ett tidseffektivt sätt. Bolaget avser att använda emissionslikviden från den riktade emissionen till att ytterligare stärka sin balansräkning inom ramen för det pågående arbetet att nå ett fastighetsbestånd om 55 mdkr till år 2021 med en BBB+ rating.

– SBB fortsätter arbetet med att skapa Nordens ledande fastighetsaktör med fokus på social infrastruktur i form av samhällsfastigheter i Norden och reglerade hyresrätter i Sverige. Genom denna riktade emission stärker vi SBBs balansräkning ytterligare samtidigt som vi får en ny långsiktig ägare i superentreprenören Gösta Welandson. SBB fortsätter sin starka resa uppbackad av långsiktiga entreprenörer och som största ägare i Kungsleden har Gösta en mycket god förståelse för fastighetsbranschen och de värden aktörer som SBB skapar, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige