Image
Ilija Batljan
Ilija Batljan Bild: SBB

SBB fullföljer förvärv av 44,2 procent av Offentliga Hus

Bolag SBB fullföljer förvärvet av 44,2 procent av aktierna och rösterna i Offentliga Hus och beslutar om en riktad nyemission av stamaktier av serie D.
Publicerad den 28 December 2020

Den 18 december offentliggjorde SBB ett förvärv av motsvarande 54,3 procent av aktierna och rösterna, för en köpeskilling om 15,40 kronor per aktie, sammanlagt nästan nästan 2 140 miljoner kronor.

SBB har nu fullföljt förvärv motsvarande 44,2 procent av aktierna och rösterna, för en köpeskilling om 1 741 miljoner kronor.

Som ett led i detta har styrelsen för SBB fattat beslut om en nyemission av högst 7 860 160 stamaktier av serie D. Fastator och Offentliga Nordic Property Holding SARL har tecknat samtliga D-aktier i den riktade nyemissionen.

Fullföljande av resterande del, motsvarande 10,1 procent av aktierna och rösterna, vilka förvärvas från Nordact AB, är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter och avses tillträdas när sådana godkännanden erhållits.

Parterna har kommit överens om ett pris om 15,40 kronor per aktie i Offentliga Hus, vilket aggregerat erläggs med 10,78 kronor kontant och 4,62 kronor med nyemitterade D-aktier i SBB, motsvarande ett kontant vederlag om 1 497 535 533 kronor och totalt 20 703 256 nya D-aktier i SBB till ett värde om totalt 641 800 943 kronor baserat på ett pris om 31 kronor per D-aktie.

Enligt takeover-reglerna utlöser fullföljandet en skyldighet för SBB att lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Offentliga Hus. Erbjudandet ska enligt Takeover-reglerna lämnas inom fyra veckor. SBB avser att lämna erbjudandet inom den tidsfrist som anges.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY