Image

Savills: Stockholm i topp för europeiska retailinvesterare

Handel Enligt Savills är Stockholm för tillfället den bäste europeiska staden för investeringar i shoppingcenter. Detta på grund av sin status som "säker hamn" och relativt välbärgade befolkning.
Publicerad den 17 Januari 2017
Stockholm toppar listan över europeiska städer för köpcentruminvesteringar, enligt Savills. Bild: Savills
Stockholm toppar listan över europeiska städer för köpcentruminvesteringar, enligt Savills.

Det är i en undersökning av 23 europeiska städer, där marknadsstorlek, marknadsstabilitet, handelsutsikter och möjlig utväxling mäts, som Stockholm toppar listan som bästa stad att göra köpcentruminvesteringar i. Efter Stockholm följer Warszawa, London, Amsterdam och Paris.

– Stockholm är den mest välbalanserade marknaden sett till storlek, stabilitet, prospekt och utväxling. Det gör det till en "säker hamn" och en måltavla för investerar som siktar in sig på shoppingcenter. Om man ser till alla faktorer vi mäter är Stockholm den stad som presterar bäst och yielderna är också högre än i de andra "säkra hamnarna", London och Paris, säger Lydia Brissy, Savills europeiska researchchef.

Med ett BNP per capita på 59 000 euro (motsvarande ungefär 560 000 kronor)är Stockholm en liten men rik stad. Viktigare är att stockholmarna spenderar 10 080 euro (motsvarande cirka 95 000 kronor) på retail, den fjärde högsta siffran efter Düsseldorf, London och Paris. Savills räknar med att retailförsäljningen kommer att öka snabbt i Stockholm, med 2,6 procent årligen till 2021.

Savills rapporterar även att både den total köpcentrumandelen och köpcentrumandelen per person väntas öka med 2,3 procent fram till 2018. Något som öppnar investringsmöjligheter för investerare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY