Image
Niklas Samuelsson.
Niklas Samuelsson. Bild: Savills

Savills: Stockholm är tolfte starkast i världen

Bolag Stockholm placerar sig på tolfteplats på lista över världens 500 starkaste storstäder.
Publicerad den 16 Juni 2021

New York, Los Angeles och London är världens tre starkaste storstäder. Stockholm kommer redan på 12:e plats när Savills rankar styrkan i världens 500 största städer i Savills Resilient Cities Index. Här bedöms hur väl rustade storstäderna är för tillväxt och eventuella motgångar, som exempelvis pandemin.

Storstaden handlar om dynamik och mänsklig interaktion. 80 procent av världens BNP uppstår i städer. Starka storstäder attraherar kompetens, kapital och förbättringsvilja. Med den ökar styrkan och en positiv spiral är satt i rörelse.

För att ge en samlad bild av storstädernas styrka både vad gäller tillväxtförmåga och motståndskraft har Savills vägt samman flera faktorer i sitt index som utgår från kategorierna: grundläggande ekonomi, teknologi & kunskapsekonomi, fastighetsmarknad och hållbarhet.

– Stockholms plats i rankingen är anmärkningsvärd. Vår kraft mäter sig väl med de allra största och starkaste. Alla städer före Stockholm i rankingen är minst dubbelt så stora. Ett gott betyg åt Stockholm, säger Niklas Samuelsson, vd för Savills i Sverige.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige