Image
Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma, visar en färsk rapport från Savills.
Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma, visar en färsk rapport från Savills. Bild: David Schmidt

Savills: Låga volymer och litet utbud i Stockholm

Transaktioner Transaktionsvolymerna i Stockholmsregionen är relativt blygsamma sett som en andel av volymen och svarar endast för 41 procent av volymen, vilket är den lägsta noteringen de senaste tio åren. Trenden är liknande om man ser på fastighetssegment där kontor, som normalt sett dominerar, svarar för 21 procent av volymen hittills under året. Det visar en färsk rapport från Savills.
Publicerad den 2 Oktober 2015
Fredrik Östberg. Bild: Savills
Fredrik Östberg.

I rapporten framgår det att: ”Den relativt sett svaga omsättningen på kontorsfastigheter och Stockholmsfastigheter, skall inte tolkas som att intresse saknas för dessa delmarknader, utan är snarast ett direkt resultat av den utbudsbrist som präglar marknaden. Intresset för att sälja fastigheter i Stockholm är svagt då flertalet ägare på Stockholmsmarknaden snarast är intresserade av att öka sina fastighetsinnehav och inte minska.”

- Utbudsbristen gör att investerare söker sig längre ut på riskkurvan samtidigt som vi förväntar oss historiskt höga priser för de objekt som säljs inom core-segmenten. Marknaden kännetecknas av mycket hög konkurrens och tydliga prisökningar även utanför storstadsregionerna, säger Savills transaktionschef Fredrik Östberg.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige