Image

Savills får förvalta för Kildare

Bolag Savills har vunnit förvaltningsuppdraget för det europeiska fastighetsbolaget Kildare Partners fastighetsbestånd i Sverige som består av totalt 18 kommersiella fastigheter och närmare 300 000 kvadratmeter fördelade på tolv orter.
Publicerad den 21 Augusti 2017
Anders Nyström, vd på Savills. Bild: Savills
Anders Nyström, vd på Savills.

Kildare gjorde sitt första förvärv i Sverige i somras då man köpte 18 fastigheter av Kungsleden för 882 miljoner kronor.

Fastigheterna består mestadels av industri- och logistikfastigheter runtom i södra Sverige med undantag för en fastighet som är belägen i Gävle.

För Savills del har uppdraget rivstartat under sommaren och arbetet med att sätta organisation och struktur för rapportering är redan i gång.

Savills kommer inom ramen för avtalet att tillhandahålla all förvaltning, bolagshantering, uthyrning och byggprojektledning. Genom uppdraget blir Savills en nationell spelare inom fastighetsförvaltning. Uppdraget kommer att ske i samarbete med Curzon Advisers som tillhandahåller kapitalförvaltningstjänster uteslutande för Kildares alla investeringar.

- Vi är förstås väldigt glada över att ha fått förtroendet att sköta ett förvaltningsuppdrag av den här digniteten, och åt en sådan betydande internationell kund som Kildare Partners säger Anders Nyström, vd och koncernchef för Savills i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige