Image

Satsar på ägarlägenheter i Täby

Bygg/Arkitektur NRE Sweden uppför 99 ägarlägenheter i utvecklingsområdet Hägerneholm i Täby. Projektet har sålts till Rimbo Hus AB.
Publicerad den 21 Mars 2018
NRE Sweden bygger ägarlägenheter i Täby. Projektet är sålt till Rimbo Hus. Bild: Arkitema
NRE Sweden bygger ägarlägenheter i Täby. Projektet är sålt till Rimbo Hus.

NRE Sweden AB påbörjar nu bygget av 99 attraktiva ägarlägenheter i utvecklingsområdet Hägerneholm i Täby, cirka 20 minuter bilresa från Stockholm. Den totala arean är cirka 5 500 kvadratmeter BTA. Projektet byggs åt Rimbo Hus AB, som har ingått avtal med NRE om förvärv av projektet.

Den nya fastigheten består av två bostadshus om fem respektive sex våningar. Husen byggs runt en gemensam innergård som öppnar sig mot den nya Hägerneholmsparken. En separat miljöbyggnad med källsortering, lägenhetsförråd och cykelparkering placeras på innergården. Parkeringsplatser etableras på marken runt kvarteret.

Lägenheterna varierar i storlek från 37 till 80 kvadratmeter. Bostäderna är genomgående med ljusinsläpp från två väderstreck och med balkong eller uteplats. Projektet certifieras av SGBC till miljöbyggnad Silver.

- Hägerneholm är en ny stadsdel i ett populärt och växande område. På NRE är vi mycket glada att bidra till denna utveckling med 99 moderna hem. Ägarlägenheter som upplåtelseform är i Sverige fortfarande inte särskild utbredd, och därför är det ett intressant erbjudande på marknaden när det är möjligt att köpa sitt boende med ett personligt ägande av lägenheten och utan gemensamma lån i föreningen i motsats till hur det fungerar med bostadsrätter, säger Mark Frederiksen, vd i NRE Sweden AB.

- I kommunen är vi glada över att flera aktörer erbjuder olika upplåtelseformer för boende i kommunen, säger Hans Ahlgren, ordförande i Täby Fastighets AB.

Projektet förväntas vara färdigställt i slutet av 2019. NRE Sweden är ansvarig totalentreprenör. Arkitema Architects är arkitekt. Mannheimer Swartling och JLL har varit rådgivare till NRE Sweden vid försäljningen till Rimbo Hus.

Om NRE Sweden:
NRE Sweden AB utvecklar och levererar nyckelfärdiga byggprojekt. NRE Sverige grundades 2010 och ingår i danska NRE Group. Företaget är baserat på mer än 25 års erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY