Image

Satsar 450 miljoner i Gamlestaden

Transaktioner Platzer och Serneke utvecklar tillsammans Gamlestadens Resecentrum i Göteborg. Platzer köper den blivande fastigheten och Serneke ansvarar för totalentreprenaden av byggnaden.
Publicerad den 12 Januari 2015
Gamlestadens resecentrum. Bild: Sweco Architects
Gamlestadens resecentrum.

Projektet Gamlestadens Resecentrum omfattar cirka 17 000 kvadratmeter.

Den totala projektkostnaden är beräknad till 450 miljoner kronor.

Som en del i det Västsvenska paketet ska stadsdelen Gamlestaden utvecklas och kommer omfatta bland annat resecentrum, kontor, bostäder och handel. Vad gäller resecentrum har Göteborgs stad ingått avtal om försäljning av mark och byggrätt om cirka 17 000 kvadratmeter till Serneke.

Platzer förvärvar nu fastigheten av Serneke och tillsammans kommer parterna att utveckla fastigheten och det blivande resecentrumet. Västtrafik har tecknat ett långsiktigt hyresavtal för delar av resecentrumet. Platzer driver nu arbetet vidare med uthyrning av lokalerna. Byggnationen beräknas starta i början av 2016 och stå helt färdig under fjärde kvartalet 2017.

- Ett hårt arbete från såväl kommunen, Västtrafik som från oss på Serneke har skapat detta spännande projekt, säger Ola Serneke, vd på Serneke Group AB.

- Platzer är redan stora fastighetsägare i Gamlestaden och vi tror mycket på områdets utveckling. Resecentrumet kommer bli ett viktigt nav för hela området. Dessutom blir det en profilbyggnad med bästa läge i Gamlestaden som vi nu får möjlighet att förvärva och därigenom också vara med och utveckla, säger Platzers vd P-G Persson.

- Förvärvet stämmer väl överens med Platzers strategi att växa i Göteborgs tillväxtområden och knutpunkter samtidigt som det är en utvecklingsfastighet, fortsätter P-G Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY