Image
Sankt Kors och Dukaten flyttar ihop i Ebbepark i Linköping.
Sankt Kors och Dukaten flyttar ihop i Ebbepark i Linköping. Bild: Lasse Hejdenberg

Sankt Kors och Dukaten flyttar ihop i nya lokaler

Uthyrning Inför byggstart av de nya lokalerna, som blir cirka 900 kvadratmeter, är maximerad återanvändning högst på prioriteringslistan. Lokalerna beräknas vara redo för inflyttning av Sankt Kors och dotterbolaget Dukaten under hösten.
Publicerad den 19 Augusti 2024

– Det ska bli oerhört spännande att se slutresultatet och jämföra det med hur det blivit om vi bara rivit ut allt och byggt nytt. Varje gång man kan visa att det faktiskt inte behöver bli dyrare tar man bort en stor anledning till varför hållbart byggande ofta väljs bort, säger Sara Malmgren, hållbarhetsansvarig på Sankt Kors.

De nya lokalerna, belägna på Fridtunagatan 24 i Ebbepark, Linköping, inryms i den befintliga byggnaden Mattverkstan och återbruket kommer att röra allt från att ta tillvara på existerande byggmaterial till att återanvända lampor och utrustning. Lokalerna beräknas vara redo för inflyttning av Sankt Kors och dotterbolaget Dukaten under hösten.

– Sankt Kors har redan arbetat med återbruk för att minska organisationens miljöpåverkan, men det har aldrig tidigare gjorts i den här omfattningen. Vi har länge pratat om att vi vid nästa stora ombyggnationsprojekt vill testa att maximera återanvändning och minimera det som går till tippen. Så när det nu var dags för Sankt Kors och Dukaten att flytta ihop i nya lokaler så sa vi att “nu kör vi!" säger Sara Malmgren.

De nya lokalerna blir cirka 900 kvadratmeter stora och utformningen kommer att inkludera ett öppet kontorslandskap, flera mötes- och konferensrum, en kundmottagning samt en verkstad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige