Image
Sankt Kors bygger 5 500 kvadratmeter kontor i Ebbepark.
Sankt Kors bygger 5 500 kvadratmeter kontor i Ebbepark. Bild: Sankt Kors

Sankt Kors bygger entrébyggnad i Ebbepark

Bygg/Arkitektur Linköpings kommunägda bolag Sankt Kors bygger en 5 500 kvadratmeter stor kontorsbyggnad som fungerar som en entré till stadsdelen Ebbepark.
Publicerad den 22 Maj 2020

Den nya byggnaden välkomnar till stadsdelen med ett torn med solskydd i perforerad plåt lackad i kopparfärg och kommer att vara certifierat enligt Miljöbyggnad 3.0 silver. Inflyttning blir i slutet på 2022.

Stadsdelen Ebbepark byggs i fyra kvarter och nu börjar Sankt Kors bygga sitt första kontorshus i kvarteret som kallas Dynamiken, i områdets nordöstra del. Ebbepark hämtar inspiration i namnsättning från tiden då en av Linköpings största industrier, Wahlbecks Fabriker, låg här och byggnaden kommer att kallas Norra Fabriken – en byggnad som fanns i området på Wahlbecks tid. Det nya huset blir drygt 5 500 kvadratmeter och cirka 23 meter högt, och ska ha en miljö- och klimatanpassad takyta bestående av bland annat solceller och sedum. Det kommer också att vara certifierat enligt Miljöbyggnad 3.0 nivå silver, vilket innefattar miljöriktiga och hållbara lösningar för energi, inomhusmiljö och material. De sex våningsplanen består framför allt av kontorsytor men det finns också yta för till exempel butiksverksamhet i bottenplan.

– Entréhuset kommer att vara attraktivt för företag som behöver egna lokaler men som uppskattar att vara del av en den helhet som Ebbepark erbjuder med ett levande stadsliv, delade resurser och ett stort nätverk. Vi vet att omgivningen och sammanhanget är, och blir allt viktigare, för många företag, säger Anna-Maria Jakobsson, vd på Sankt Kors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Karlsson: "Vi kommer spara 40 000 kronor per lägenhet"

Bolag På dagen tio år efter grundandet slog K-Fastigheter till rejält när man köpte Finja Prefab. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar för Fastighetssverige varför investeringen är K-Fastigheters viktigaste hittills, hur den påverkar expansionen till nya marknader, vilka besparingar den kommer göra för bolaget – och hur han ser tillbaka på första året som börs-vd.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY