Image

Sagax tar nästa steg i sin Parissatsning

Bolag Sagax har nu rekryterat en vd för sin satsning i Paris.
Publicerad den 8 Maj 2014
David Mindus. Bild: Hemsö
David Mindus.

David Mindus skriver i vd-ordet:

- I enlighet med vad Sagax redogjort för vid ett antal tillfällen gör vi bedömningen att bolaget kommer att gynnas av att kunna investera i fler marknader än vad nuläget medger. Vårt investeringssegment är särskilt intressant i marknader som uppvisar en kombination av begränsad tillgång på mark, befolkningstillväxt och hög BRP per capita. Nämnda kombination leder till låg utbudsförändring och stabil lokalefterfrågan. Parisregionen uppvisar dessa egenskaper. Sagax har beslutat att gå vidare med en satsning i Paris och har nyligen rekryterat en vd för Parisverksamheten. Han kommer att tillträda sin tjänst 1 juli. Det finns inget skäl att förvänta sig några större transaktioner inledningsvis. Verksamheten kommer att byggas upp stegvis precis som Sagax gjort i Finland (där vi i år driver verksamhet för tionde året).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige