Image

Sagax köper - och säljer omgående

AFFÄRER Som vi tidigare skrivit här på FastighetsSverige har Sagax ingått ett optionsavtal med Gambro med rätt att förvärva exploateringsfastigheten Fastighetsboken 1 i Lund. Man fullföljer avtalet och säljer dessutom omgående vidare fastigheten till Skanska.
Publicerad den 15 Januari 2008

Den sjunde december skrev vi här på FastighetsSverige att Sagax ingått ett optionsavtal om förvärv av Gambros exploateringsfastighet Fastighetsboken 1 i Lund. Nu fullföljer man avtalet och sälje dessutom vidare fastigheten per omgående till Skanska Öresund AB.

Fastigheten, som är obebyggd och för närvarande används för parkeringsändamål, har en markareal om 15000 kvadratmeter. Avyttringen sker mot bakgrund av att Fastighetsboken 1 inte beräknas bidra till Sagax löpande förvaltningsresultat inom överskådlig framtid utan omfattande exploatering.

Försäljningen medför ingen realiserad värdeförändring för Sagax.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige