Image

Sagax köper för 690 miljoner

Transaktioner Sagax har, i fyra separata affärer i Finland, Stockholm, Uppsala och Paris, köpt fastigheter för 690 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2015
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Sagax har avtalat om förvärv av en forsknings- och utvecklingsanläggning i Uleåborg, Finland. Fastigheten omfattar 67 600 kvadratmeter uthyrningsbar area och 118 500 kvadratmeter friköpt markarea. Fastigheten är fullt uthyrd på ett långsiktigt kallhyresavtal. Tillträde kommer att ske under tredje kvartalet.

Sagax har även förvärvat en industrifastighet i södra Stockholm som omfattar 3 300 kvadratmeter uthyrningsbar area. Tillträde sker under innevarande kvartal. I Uppsala har Sagax förvärvat en mindre industrifastighet i direkt anslutning till en fastighet som Sagax äger sedan tidigare. Fastigheten förvärvas vakant och omfattar 900 kvadratmeter uthyrningsbar area.

I Paris har Sagax förvärvat en industrifastighet i Herblay, cirka 25 kilometer nordväst om centrala Paris. Fastigheten omfattar 19 600 kvadratmeter friköpt mark och 7 400 kvadratmeter industrilokaler som är uppförda 2002. Fastigheten är uthyrd till fyra hyresgäster. Tillträde kommer att ske under tredje kvartalet.

Kommentar av David Mindus, verkställande direktör, Sagax:

- Förvärven kommer att bidra till Sagax resultat och kassaflöde under överskådlig framtid. Förvärvet i Finland bygger vidare på den verksamhet som startades i Finland för mer än tio år sedan och som idag utgör en betydande och framgångsrik del av Sagax.

- Investeringen i Herblay är Sagax tredje förvärv i Parismarknaden sedan verksamheten påbörjades förra året. Vi håller fast vid vår strategi att inledningsvis prioritera mindre investeringar och bygga upp verksamheten steg för steg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige