Image

Sagax breddar sig ytterligare

Transaktioner Lager- och logistikbolaget Sagax breddar sig och köper nu finska handelsfastigheter för 850 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Februari 2016

Portföljen består av två stormarknader och 184 närlivsbutiker.

Köpeskillingen om motsvarande 850 miljoner kronor är till lika delar hänförlig till stormarknaderna som är uthyrda till S-Gruppen och till närlivsbutikerna som är uthyrda till Suomen Lähikauppa (SLK).

Den finska handelskoncernen Kesko har avtalat om förvärv av SLK, villkorat av bland annat Konkurrens- och konsumentmyndighetens godkännande. Sagax förvärv av fastighetsportföljen är i sin tur villkorat av att Kesko förvärvar SLK.

Fastighetsportföljen förvärvas från en engelsk fond som förvärvade fastigheterna från SLK i en sale and leaseback-transaktion 2006. Köpeskillingen finansieras med tillgänglig likviditet och befintliga kreditfaciliteter.

Stormarknaderna är belägna i Åbo och Tammerfors. Närlivsbutikerna är belägna i hela Finland. Den uthyrningsbara arean uppgår till 156 000 kvadratmeter varav 94 procent är uthyrd.

Fastighetsportföljens hyresintäkter uppgår för närvarande till motsvarande 100 miljoner kronor per år. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till 6,1 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige