Image

Så här blir hotellet i Urban Escape

Uthyrning I mars 2017 öppnar jättesatsningen At Six i Urban Escape vid Brunkebergstorg, Stockholm. AMF beskriver hotellsatsningen som den största i Stockholms historia och för Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hospitality Group den mest betydande hittills.
Publicerad den 27 Oktober 2015
At Six kommer att innehålla ett tiotal barer, caféer och restauranger. Bild: AMF Fastigheter
At Six kommer att innehålla ett tiotal barer, caféer och restauranger.

Livsstilshotellet At Six är det första av två hotell som byggs vid Brunkebergstorg i kvarteret Urban Escape. Konceptet vilar på en unik samling modern konst och en inredningsdesign framtagen i samarbete med Londonbaserade Universal Design Studios. At Six är deras första projekt i Sverige.

At Six kommer ha 343 spatiösa rum från 27 kvadratmeter, varav ett 40-tal sviter och tre penthousevåningar.

At Six bygger på ett helhetskoncept som innefattar ett tiotal barer, caféer och restauranger där det ingår en tvåvånings takkrog och takterrass, 24 timmars service, ett spa & gym-koncept samt en event- och mötesarena på 2 000 kvadratmeter.
At Six drivs av Nordic Hotels & Resorts, en del av Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hospitality Group.

Namnet At Six är en hyllning till hotellets adress, Brunkebergstorg 6. Med hjälp av ett nyskapande koncept som tar avstamp i konst och design ska ett tidigare slutet område återta sin forna position som citys mittpunkt. Förutom rum i världsklass och dygnet runt-service innefattar hela hotellsatsningen ett tiotal barer, caféer och restauranger varav en tvåvånings takkrog med utsikt över Stockholms takåsar ingår.

– Att bo här är mycket mer än en övernattning. Den världsvana resenären som söker kvalitet och perfektion kan känna sig som hemma samtidigt som platsen och hotellet lockar den medvetne stockholmaren. At Six är en social mötesplats fylld med konst och design där våra hotellgäster kan bli både inspirerade och berörda, säger Anna Spjuth, vd och hotelldirektör på At Six.

Ambitionen med hela kvarteret är att öka Stockholms internationella attraktionskraft och samtidigt skapa ett mer öppet och levande city vilket blir möjligt med denna typ av verksamhet.

– Hotellen är en vital del i förverkligandet av kvarteret Urban Escape och skapandet av den tredje platsen. Platsen mellan hemmet och arbetet där människor kan mötas och utbyta idéer. En sådan plats blir allt viktigare i den urbana vardagen, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på fastighetsägaren AMF Fastigheter.

Fakta / Universal Design Studios
• Universal Design Studio grundades i London år 2011 av Edward Barber och Jay Osgerby med målsättningen att skapa arkitektur och inredning inom ramen för deras prisbelönta design folio.
• Universal Design Studio är ett konsultföretag som verkar inom kreativ design. De arbetar internationellt med världsledande varumärken och företag för att skapa färgstarka och innehållsrika miljöer.
• Universal Design Studios team av designers och arkitekter har omfattande erfarenhet och kunskap om design av kommersiella miljöer, handelsplatser, allmänna platser, museum och utställningar.
• Universal Design Studio designade, på uppdrag av Ace Hotel, interiör och exteriör till Ace Hotel London i Shoreditch, London. I arbetet tog de till fasta på områdets karaktär genom att engagera lokala artister, hantverkare och byggarbetare i projektet. Slutresultatet blev ett hotell med fokus på lokalt hantverkskunnande som smälte samman med kvarteret som helhet.

Fakta om Urban Escape Stockholm
• Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg. Här kombineras kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.
• Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019. Fastighetsarean utökas från befintliga 95 000 kvadratmeter till cirka 130 000 kvadratmeter, varav 62 000 kvadratmeter för kontor, 29 000 för hotell och konferens, och 38 000 för handel och restaurang.

# Utvecklingen av Brunkebergstorg görs av AMF Fastigheter tillsammans med Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige