Image

Rutger Arnhult blir delägare i Wäst-Bygg

Bolag Rutger Arnhult-ägda M2 Gruppen går in som delägare i Wäst-Bygg AB, som bland annat äger Logistic Contractor.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Patrik Ivarson, koncernchef och huvudägare i Järngrinden-koncernen (Wäst-Bygg) säljer sina aktier i Wäst-Bygg AB till privatägda M2-koncernen, med Rutger Arnhult som ägare.

Övriga delägare i Wäst-Bygg AB, Ulf Christofferson och Jörgen Andersson, kommer även
framgent att ingå i ägarkonstellationen och fortsätter i företaget i sina nuvarande funktioner som vd respektive vice vd och byggchef.

– Wäst-Bygg AB är ett stabilt och välmående företag med en autonom företagsledning. Företaget har de senaste åren haft en mycket fin utveckling. Jag känner därför att tidpunkten är rätt för både mig själv och bolaget att genomföra den förändring som vi i företagsledningen planerat för under en tid. Vi har också i M2-koncernen hittat helt rätt köpare. Järngrinden AB avyttrar därför Wäst-Bygg AB som utgör Järngrindens entreprenadverksamhet. Själv kommer jag att arbeta vidare med den verksamhet som bedrivits i Wäst-Bygg Projektutveckling AB under flera år, tillsammans med personalen i den organisationen. Detta kommer att ske i Järngrinden AB. Affären stärker Järngrindens finansiella ställning, vilket ger oss goda möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare, bland annat med en tydligare inriktning på fastighetsförvärv, säger Patrik Ivarson.

Varumärkena Wäst-Bygg och Logistic Contractor följer med till den nya ägarkonstellationen.

Wäst-Bygg har under de senaste åren stärkt sin position inom byggbranschen och är idag en betydande aktör såväl i Västsverige som i Mälardalen och Stockholm. Nyligen fick företaget en stororder i form av en ny handelsplats i Barkarby med femton butiker. Wäst-Bygg har flera stora projekt igång inom samtliga sina tre affärsområden; Logistik, Kommersiellt och Bostäder.

Även Ulf Christofferson och Jörgen Andersson är nöjda med uppgörelsen och ser fram emot samarbetet med M2-koncernen.

– Inom M2-koncernen finns förutom det egna fastighetsbeståndet också betydande ägarintressen i de fyra börsnoterade företagen Klövern, Tribona, Corem Property Group och Sagax som alla är verksamma inom fastighetsbranschen. Vi ser stora affärsmöjligheter mellan Wäst-Byggs entreprenadverksamhet och M2-koncernens egna fastighetsrörelse. Vi kommer även att fortsätta samarbetet med projektutvecklingsverksamheten inom Järngrinden som byggentreprenör för de projekten. Affären ger helt enkelt positiva effekter för samtliga inblandade parter, säger de.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige