Image

RSD får Umeåuppdrag

Bygg/Arkitektur RSD får uppdrag av Fondamentor & Roosgruppen Fastigheter att utveckla Klockarbäcken i Umeå.
Publicerad den 8 Mars 2017
Anna Wikerman. Bild: RSD
Anna Wikerman.

Fondamentor förvärvade fastigheten Bronsdolken 2 i oktober 2016 och har dessutom skrivit kontrakt på ett angränsande markområde om cirka 30 000 kvadratmeter för framtida utveckling.

RSD har under hösten 2016 utfört en marknadsanalys för området i Klockarbäcken. Klockarbäckens strategiska placering vid den planerade Västra länken i Umeå kommer att kunna ge goda möjligheter för volymhandel, men även andra verksamheter så som service och vård. RSD har utöver marknadsstudierna tagit fram koncept, planer och gestaltning för handelsområdet och går nu in i nästa fas med detaljutformning och uthyrning. Arbetet utförs i nära samarbete med Fondamentors eget handelsteam.

– Klockarbäcken är ett mycket intressant område i det växande Umeå. Vi är mycket glada att få vara strategisk rådgivare i detta tidiga skede, samt att få driva uthyrningen av området, säger Anna Wikerman, vd för RSD Retail & Shopping Centre Development AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

RSD Retail på Branschguiden

Vi bistår kommuner och privata fastighetsägare med strategisk rådgivning för ett aktivt ägarskap,
vilket i sin tur leder till ett ökat fastighetsvärde.

Vår organisation möjliggör ett flexibelt och nära arbetssätt med våra kunder, samtidigt är vi tillräckligt många med bred kompetens för att hantera komplexa projekt. Resultatet bygger på dialogen med våra uppdragsgivare och den kreativitet detta samarbete skapar.
Vi erbjuder såväl strategisk rådgivning som tillgångsförvaltning och utveckling/projektledning för att därmed säkra kapitalet i fastigheten både på k...

Läs mer om RSD Retail på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY