Image
Grand Hotel i Halmstad.
Grand Hotel i Halmstad. Bild: Hospitium/Room Republic

Room Republic ska driva Grand Hotel i Halmstad

Uthyrning Room Republic blir ny operatör av anrika Grand Hotel i Halmstad under första kvartalet 2024. Ett tydligt mål är att göra Grand Hotel till det klart ledande hotellet i Halmstad. Grand Hotel blir Room Republic gruppens sjätte hotell.
Publicerad den 18 December 2023

I samarbete med fastighetsägaren, Hospitum Fastigheter, planerar parterna att genomföra betydande investeringar under 2024 och 2025 för att modernisera hotellet. Avtalet mellan parterna träder i kraft senast den 22 mars 2024. Som en del av övergången kommer Room Republic att erbjuda den befintliga personalen möjligheten att fortsätta sina anställningar på hotellet. Grand Hotel kommer även att bibehålla sitt partnerskap med Best Western Hotels.

– Vi är glada över att Room Republic, vårt förstahandsval, har valt att bli operatörer för detta prestigefyllda hotell. Hotellet behöver anpassas till framtidens resenärers preferenser, och Room Republic har en lång historia av framgång i att uppnå detta, säger Uwe Löffler, styrelseordförande för Hospitium Fastigheter.

Room Republic driver idag hotell som Åhus Seaside Hotel & Spa, Hotel Statt i Hässleholm, V Hotel Helsingborg, Hotel Feliz och Palma Suites i Palma de Mallorca. Bolaget ägs av Kjell och Karin Jakobsson.

– Vi är noggranna i våra val av hotell för expansion, men när möjligheten med Grand Hotel presenterades var det svårt att avstå. Hotellet har en anrik historia, passar utmärkt in i vår hotellportfölj och vi har ett tydligt mål att göra Grand Hotel till Halmstads ledande hotell, säger Kjell Jakobsson, delägare i Room Republic.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige