Image
Andreas Wilsén och Roger Ekström
Andreas Wilsén och Roger Ekström Bild: Wilséns

Roger Ekström ordförande i Wilzéns

Bolag Byggbolaget Wilzéns tar in Roger Ekström, med lång erfarenhet från Lundbergs, som styrelseordförande.
Publicerad den 6 September 2019

Byggbolaget Wilzéns grundades 2001 och omsätter nu cirka 300 miljoner kronor. Nu tar bolaget nästa steg och tillsätter en extern styrelse.

– När jag startade bolaget 2001 gick alla kontakter och beslut via mig, säger Andreas Wilzén, ägare och grundare av bolaget. De senaste åren har jag använt ett advisory board som bollplank, men nu är vi i en fas där jag vill ha en extern styrelse som stöd.

Förutom Andreas Wilzén består styrelsen nu av Eva Holmgren, jurist med stor erfarenhet inom HR och Staffan Olofsson, verksamhetskonsult och civilingenjör inom industriell ekonomi. Till ordförande har Roger Ekström, marknadsekonom med gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom bland annat fastighetsbranschen, utsetts.

– Jag ser fram emot att vara del av företagets framtida resa, säger Roger Ekström. Det är ett naturligt och moget steg av en duktig entreprenör att tillsätta en styrelse med externa ledamöter som kan bidra till struktur och utifrån perspektiv.

– I framtiden kan jag se att styrelsen kompletteras med ytterligare någon extern kompetens, men jag är mycket stolt och glad över de styrelsemedlemmar som nu accepterat uppdraget, säger Andreas Wilzén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige