Image
Ola Serneke, stiftelsens ordförande Derya Tumayer och vd Mikael Jansson.
Ola Serneke, stiftelsens ordförande Derya Tumayer och vd Mikael Jansson. Bild: Serneke

Robert Dickson köper byggrätter i Karlastaden

Transaktioner Serneke säljer byggrätter i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen, Göteborg, till Robert Dicksons stiftelse för 150 miljoner kronor. Samtidigt har Serneke fått bygguppdraget, värt 300 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Januari 2016

Robert Dicksons stiftelse köper byggrätter för cirka 21 000 kvadratmeter, cirka 300 hyresrätter.

– Vi är ytterst nöjda med att sälja byggrätter till Robert Dicksons stiftelse som är en av få fastighetsägare som inriktar sig på att bara äga och förvalta hyresrätter. Genom försäljningen säkerställer vi att cirka 300 hyresrätter ingår i de uppemot 2 000 bostäder som planeras i den nya blandstaden, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Robert Dicksons stiftelse har sedan 1850-talet specialiserat sig på att hyra ut lägenheter som i första hand är avsedda för människor med låga inkomster. Stiftelsen äger och förvaltar över 1 000 bostadslägenheter i Göteborgs stad.

– Samarbetet med Serneke är ännu ett steg i vårt långsiktiga arbete. Stiftelsen är mycket glada för att avtalet är färdigt. Avtalet skapar möjlighet till fler hyreslägenheter med rimliga hyror i Göteborg vilket är sällsynt i dagsläget, säger Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse.

Projektet innefattar även ett socialt engagemang som innebär att 5-10 arbetslösa ungdomar kommer anställas under byggfasen som lärlingar, för att senare efter genomgången lärlingsperiod ha möjlighet till fastanställning. Dessutom ges ungdomarna möjlighet att få tillgång till egen lägenhet hos stiftelsen efter fullgjord utbildning.

Stadsdelen Karlastaden, som utvecklas av Serneke i egen regi, blir en förtätad blandstad på cirka tio kvarter innehållande 2 000 bostäder, hotell, kontor, handel och service.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige