Image
Bild: Istock

RO Properties och Galjaden förvärvar utvecklingsprojekt i Enköping

Transaktioner RO Properties och Galjaden har förvärvat fastigheten Enköping Lillsidan 4:1 på Doktor Westerlunds gata 20 i Enköping.
Publicerad den 11 Juli 2023

Lillsidan har på senare år genomgått en stor omvandling från lättindustri till en levande stadsdel med bostäder, matbutik och skolor. På några minuters promenad nås centrala Enköping, Enköpingsån och Drömparken. På fastigheten planeras trygghetsbostäder och bostadsrätter för seniorer inom ramen för konceptet Seniorliv Plus. Detta kommer att bidra till att möta behoven hos en växande senior befolkning och skapa en trygg och bekväm boendemiljö för seniorer i Enköping.
Genom detta förvärv fortsätter RO Properties att stärka sin närvaro på den svenska fastighetsmarknaden.
– Vi är mycket glada över möjligheten att tillsammans med Galjaden Fastigheter utveckla en av de sista återstående utvecklingsbara fastigheterna i Lillsidan. Galjaden är en ideal partner för RO Properties med sin starka finansiella ställning samt expertis inom förvaltning och förädling av lager-, industri- och logistikfastigheter. Tillsammans med vårt nyligen tillkännagivna förvärv i Nacka har RO Properties på kort tid utökat projektportföljen med cirka 200 bostäder. Vi befinner oss i en stark position på marknaden och hoppas kunna kommunicera fler spännande affärer under hösten", säger Simon Svensson, vd på RO Properties.
– Vi har länge velat göra ett samarbete med RO Properties och när marknaden nu öppnar upp för mer möjligheter känns det väldigt bra att kunna ta tillvara chanser där de uppstår. Via vårt samarbete med RO properties kan vi arbeta mer med utveckling av bostadsprojekt, ett område där vi saknar detaljkunskap själva. I detta fall startar projektet med aktiv förvaltning av en industrienhet, ett område där Galjaden kompetens kommer väl till pass emedan vi driver detaljplaneprogram inom detta JV, säger Martin Hansson, vd på Galjaden Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige