Image
EKO Stormarknad kommer att öppna på Värmdö.
EKO Stormarknad kommer att öppna på Värmdö. Bild: EKO Stormarknad

RO-Gruppen bygger Stockholms första EKO Stormarknad

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen har fått uppdraget att utföra om- och tillbyggnad inför EKO Stormarknads första butiksetablering i Stockholmsområdet. Projektet utförs som totalentreprenad i samverkan tillsammans med beställaren Arwidsro.
Publicerad den 17 April 2023

EKO är ett koncept och varumärke tillhörande Bergendalsgruppen och är i en expansiv fas med flera öppningar planerade under 2023.

De befintliga lokaler som ska anpassas till EKO’s verksamhet är det nedlagda varuhuset BRISAK’s tidigare butikslokal på Värmdö. Totalt omfattar om- och tillbyggnationen 7 500 kvadratmeter golvyta plus lager. Markarbeten på plats påbörjades i vid årsskiftet och nu är produktionen i full gång. Under hösten 2023 ska butiken stå klar för invigning.

– Vi är glada för det förtroende som vi fått från Arwidsro och på det transparenta sätt som vi nu gemensamt genomför om- och tillbyggnaden på Värmdö. Uppgraderingen till EKO kommer att bli ett lyft för handelsplatsen och att vi som totalentreprenör har fått möjlighet att vara med stötta redan i DD-process, förvärv och hyresförhandlingar visar på vår bredd i organisationen, säger Olle Forsberg, affärsområdeschef RO-Gruppen Stockholm.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige