Image

Rikshem utser ny förvaltningschef

Bolag Rikshem omorganiserar och utser Fredrik Edlund till ny förvaltningschef – men bolaget har fortfarande en vakant plats i ledningsgruppen.
Publicerad den 26 Maj 2020
Fredrik Edlund. Bild: Rikshem
Fredrik Edlund.

Genom att implementera gemensamma arbetssätt ska Rikshem få en enhetligare förvaltning över landet. Omorganisationen ska också ge bättre förutsättningar för utvecklingen av beståndet och högre effektivitet i genomförandet i hela organisationen.

Förändringen innebär att företagets regionindelning försvinner och att fastighetscheferna rapporterar direkt till den nya rollen som förvaltningschef, till vilket Fredrik Edlund, i dag regionchef Mälardalen, utsetts. Anna-Karin Eriksson, i dag regionchef Norr, går in i en ny roll som chef affärsstrategi förvaltning. Dessutom delas enheten för affärs- och hållbarhetsutveckling upp i två, affärsutveckling och verksamhetsutveckling, för att förtydliga de respektive enheternas roll. Petter Jurdell fortsätter som affärsutvecklingschef. En rekryteringsprocess för rollen som verksamhetsutvecklingschef har inletts.
– Rikshem är ett starkt företag men behöver nyttja de fördelar som kommer med storleken på bolaget på ett smartare sätt. Idag arbetar vi ofta på olika sätt på våra orter och när vi nu förändrar mot mer gemensamma arbetssätt får vi bättre förutsättningar att nå våra mål. Förändringen syftar till att vi ska bli effektivare som organisation: effektivare styrning och kommunikationsvägar, kortare beslutsvägar och mindre administration till förmån för handlingskraft, säger Anette Frumerie, vd för Rikshem.

Den nya organisationen träder i kraft från och med den 1 juni 2020. Rikshems ledningsgrupp består då av:
Anette Frumerie, vd
Anders Lilja, CFO
Carl Conradi, chefsjurist
Catharina Kandel, HR-chef
Fredrik Edlund, förvaltningschef
Jennie Wolmestad, kommunikationschef
Petter Jurdell, affärsutvecklingschef
Vakant, verksamhetsutvecklingschef

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY