Image

Rikshem tog första spadtaget för nytt bostadsområde i Kalmar

Bygg/Arkitektur I förra veckan togs det första spadtaget för nyproduktion av lägenheter i Djurängen, Kalmar. Vid spadtaget närvarade bland andra samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) och Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.
Publicerad den 31 Augusti 2015
Vid det första spadtaget för det nya bostadsområdet i Kalmar medverkade barn från den närbelägna förskolan Lokomotivet. Bild: Rikshem
Vid det första spadtaget för det nya bostadsområdet i Kalmar medverkade barn från den närbelägna förskolan Lokomotivet.

Norr om centrala Kalmar i stadsdelen Djurängen skapar Rikshem, P&E Fastighetspartner och Skanska ett nytt bostadsområde med 270 lägenheter. Onsdagen den 26 augusti togs det första spadtaget i etapp 1 innehållandes 90 lägenheter. Den första inflyttningen beräknas ske i slutet av 2016.

Vid spadtaget medverkade Rikshem med vd Jan-Erik Höjvall och chef för BRF-utveckling Karl Johansson samt P&E Fastighetspartner med projektchef Johan Nielsen.

Entreprenören Skanska finns också på plats med distriktschef Thomas Leijon. Dessutom närvarade samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (s).

- Vi tycker det är väldigt roligt att Rikshem tillsammans med sina samarbetspartner kommer att utveckla denna del av Kalmar till ett attraktivt bostadsområde och bidra till att bostadsmarknaden i kommunen växer, säger Mattias Adolfson (s).

- Kalmar är en av de kommuner där vi satsar på nybyggnation parallellt med vår förvaltning av våra befintliga fastigheter, eftersom vi tror på en positiv utveckling och tillväxt här, säger Rikshems vd Jan-Erik Höjvall. Vi ser fram emot att få driva detta projekt tillsammans med en duktig lokal partner i P&E Fastighetspartner.

Spadtaget skedde på byggplatsen, Dagövägen 13. De som tog spadtaget var barn från den närbelägna förskolan Lokomotivet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY