Image

Rikshem säljer 20 LSS-fastigheter till Högkullen

Transaktioner Rikshem har tecknat avtal med Högkullen Omsorgsfastigheter om försäljning av 20 LSS-fastigheter i Stockholms län.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Annons
Image

LSS-fastigheterna består av mindre förvaltningsenheter om cirka 490 kvadratmeter per fastighet. Sexton av fastigheterna hyrs av kommuner i Stockholms län, resterande av privata omsorgsföretag. Den genomsnittliga återstående kontraktstiden är 2,2 år. Fastighetsvärdet är 210 miljoner kronor och frånträdet är planerat till 1 december 2016.

– Rikshem vill fortsätta växa med större samhällsfastigheter såsom vårdboenden och skolor samt inom bostäder, såväl genom transaktion som nyproduktion. Genom försäljningen till Högkullen säljer vi flera av våra mindre samhällsfastigheter till ett företag som är specialiserade på omsorgsfastigheter. Vilket gör det till en god affär för både oss och hyresgästerna, säger Karl Vahlund, transaktionschef Rikshem.

2014 förvärvade Rikshem de fastigheter som nu säljs, som en del i en större portfölj med LSS-fastigheter. Portföljen innehöll dels projektfastigheter och dels rena förvaltningsobjekt. Det är 20 av dessa mindre förvaltningsobjekt som nu säljs.

Nordier Property Advisors har varit Rikshems rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige