Image

Rikshem och Ikano i miljardbyte

Transaktioner Rikshem köper 500 lägenheter av Ikano Bostad i Helsingborg, som i sin tur köper 290 lägenheter av Rikshem i Danderyd.
Publicerad den 26 Augusti 2014
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 3 000 lägenheter i Helsingborgsområdet. Nu köper man alltså ytterligare cirka 500 lägenheter från Ikano Bostad på orten. Inom ramen för affären förvärvar Ikano Bostad i sin tur 290 lägenheter från Rikshem i Danderyd.

Parterna har valt att inte gå ut med värdet i affären men Fastighetssverige bedömer det till cirka 1,3 miljarder kronor.

- Vi tror på Helsingborg som en framtidskommun och vi är glada över att få fortsätta att växa i Helsingborg, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Rikshem som största privata bostadsaktör i Uppsala genomför stora investeringar i Uppsala, till exempel har Rikshem i år startat produktion av cirka 500 lägenheter i Uppsala. Nu får man också sällskap av Ikano Bostad som kommer att ta över 370 byggrätter i Gränby och Kvarngärdet.

- Uppsala är en av landets snabbast växande regioner och Rikshems huvudmarknad. Vi är glada över att kunna bidra till Ikano Bostads satsning på Uppsala och vi ser fram emot det framtida samarbetet, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY