Image
Anette Frumerie, vd för Rikshem.
Anette Frumerie, vd för Rikshem. Bild: Rikshem

Rikshem minskar förvaltningsresultatet – avvaktar med nyproduktion

Bolag Rikshem, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF, redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Resultatet tyngs av lägre värderingar av fastigheter.
Publicerad den 3 Februari 2023

Hyresintäkterna uppgick till 803 miljoner kronor (786), en ökning med 2,2 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 379 miljoner kronor (409), en minskning med 7,3 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till -33 miljoner kronor (356).

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -2 113 miljoner kronor (3 367).

Resultatet före skatt var -2 021 miljoner kronor (3 875). Resultatet efter skatt blev -1 648 miljoner kronor (3 074).

– Med osäkra marknadsutsikter avvaktar vi nu med att påbörja ytterligare nyproduktion och lägger istället mer fokus på renoveringar, säger vd Anette Frumerie.
– Vi lämnar ett speciellt år bakom oss där krig i vårt närområde, hög inflation och stigande räntor har haft en stor påverkan på samhället. Detta har naturligtvis även berört Rikshem men samtidigt har vi haft en positiv utveckling där vi har avancerat inom de områden vi föresatt oss. Intäkterna för helåret ökar och vi fortsätter att minska våra vakanser. Rikshem står starkt och även i dessa tider av osäkerhet har vi tillgång till finansiering via såväl kapitalmarknaden som banklån vilket inte varit alla förunnat. Med tillförsikt går vi in i 2023, säger Anette Frumerie.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige