Image

Rikshem köper stort av Helsingborgshem

Transaktioner Rikshem köper 865 lägenheter av Helsingborgshem för 720 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2013
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Det rör sig om 15 fastigheter i stadsdelarna Elineberg, Stattena och Eneborg. De flesta av fastigheterna är uppförda på 60-talet.

Rikshem har under drygt ett års tid förvärvat 2 078 lägenheter i Helsingborg. Nu förvärvar Rikshem ytterligare 865 lägenheter från Helsingborgshem vilket gör att Rikshem blir största privata fastighetsägaren av hyresrätter i Helsingborg.

- Helsingborg är en av de starkaste tillväxtorterna i Sverige. De har en duktig kommunledning och ett välskött allmännyttigt bostadsbolag, Helsingborgshem. Det innebär att vi med tillförsikt och med långsiktighet har investerat 2,8 miljarder på orten. Vi vill fortsätta att investera mer i Helsingborg, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.

– Vi är långsiktiga i vårt ägande och köpet av de aktuella fastigheterna kompletterar och förstärker vår fastighetsportfölj. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla såväl stadsdelarna som fastigheterna för stadens och våra hyresgästers trivsel, säger Ilija Batljan vice vd på Rikshem.

Elinebergsfastigheterna övertas av Rikshem den 1 november 2013, fastigheterna på Stattena och Eneborg lämnas över den 2 januari 2014.

Navet har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY