Image

Rikshem köper i Orminge

Transaktioner Rikshem har köpt två samhällsfastigheter vid Orminge centrum med en total uthyrningsbar yta om drygt 16 000 kvadratmeter innehållande bland annat Boo vårdcentral och Vittra Saltsjö-Boo skola från Linden & Lovén Holding. Därutöver har Rikshem köpt mark som möjliggör framtida bostäder.
Publicerad den 20 April 2015

Parterna har valt att inte kommunicera värdet i affären men Fastighetssverige uppskattar det till cirka 300 miljoner kronor.

Fastigheterna har en central roll i planeringen för nya bostäder i Orminge centrum.

JLL Tenzing har varit rådgivare i affären.

– Nacka kommun växer snabbt och vi ser fram emot att tillsammans med Rikshem och övriga aktörer i området utveckla Orminge centrum. Det är viktigt med en stabil och långsiktig partner i det arbetet, säger Mats Gerdau (M), ordförande i kommunstyrelsen i Nacka.

– Orminge centrum har under lång tid saknat större investeringar. Att få in en stor aktör som Rikshem i Orminge centrum ger oss möjligheter till en snabb planering och efterlängtad utveckling i området, menar Gunilla Grudevall Steen (FP), ordförande i Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun.

– Vi är väldigt glada att, bara tre månader efter vår affär med kommunen, kunna göra nya investeringar i Nacka med fokus på att skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Orminge Centrum, säger Ilija Batljan, vice vd/chef affärsutveckling Rikshem.

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY