Image

Rikshem i storsatsning tillsammans med Folkhem

Bolag Rikshem inleder ett samarbete med Folkhem med ambitionen att bygga 4 000 bostäder – samtliga i trä – i Stockholm.
Publicerad den 29 Juli 2014
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Inledningsvis planeras för 4 000 lägenheter, varav 1 500 hyresrätter i Stockholm (bland annat Valhallavägen och Hagastaden), Solna, Sundbyberg och Vaxholm, fram till år 2020. Byggstart sker under hösten 2014 och första inflyttningen beräknas ske 2016.

Miljardinvesteringen i nytt bostadsbyggande möjliggörs genom att Rikshem och Folkhem bildar ett nytt gemensamägt bolag, Folkhem Trä, i vilket parterna äger 50 procent vardera.

Produktionen får en tydlig miljöprofil genom att uteslutande använda sig av trä, som är det enda förnyelsebara byggnadsmaterialet, vilket innebär ett ansvarstagande för vårt klimat.

- Stockholmsregionen växer snabbt och det finns en stor efterfrågan på nyproducerade bostäder. Det gäller inte minst hyresrätter. Genom samarbetet med Folkhem får vi möjlighet att bygga även i centrala och attraktiva områden, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.

De första projekten kommer ur Folkhems befintliga projektportfölj. Avsikten är att fylla på med nya anvisningar och förvärv. Rikshem kommer att svara för produktionen av hyreslägenheter och Folkhem för bostadsrätter och småhus i egen regi.

Hyreslägenheterna kommer att förmedlas genom Bostadsförmedlingen.
- Rikshem är Sveriges största investerare i hyresrätter i tillväxtregioner. I dag har vi cirka 3 500 hyreslägenheter i vårt bestånd i Stockholmsregionen. Genom samarbete med Folkhem kommer vi att öka till cirka 5 000 hyreslägenheter. Men vi har höga ambitioner. Vår förhoppning är att kunna expandera ytterligare genom förvärv av fler byggrätter och nya markanvisningar, säger Jan-Erik Höjvall.

- Vi är mycket glada att få till detta samarbete med en så viktigt aktör inom bostadssektorn som Rikshem. Det ger oss nya möjligheter att utveckla framtidens bostäder. Folkhem Trä kommer att revolutionera bostadsbyggandet. Trä är inte bara extremt klimatsmart, utan ger också en behagligare inomhusmiljö, vilket ökar livskvaliteten, säger Arne Olsson, vd för Folkhem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie: Så mår de största arkitektkontoren i Sverige

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren brukar kallas fastighetsbranschens temperaturmätare. Så Fastighetssverige tog tempen på några av landets största kontor för att se hur de ser på läget nu och vad som väntar. Först ut är Sweco Architects och White.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige