Image
Anette Frumerie, vd på Rikshem.
Anette Frumerie, vd på Rikshem. Bild: Rikshem

Rikshem frånträder byggrätter till Wallenstam och Ikano i Uppsala

Bolag Rikshem har frånträtt byggrätter till Wallenstam och Ikano på Kvarngärdet i Uppsala. Företaget har sedan tidigare även avyttrat en byggrätt i området till Besqab.
Publicerad den 6 Augusti 2020

Rikshem har i samarbete med Besqab och Uppsala kommun arbetat med detaljplanen för Kvarngärdet sedan 2013 för att möjliggöra en ny stadsstruktur med blandning av bostäder och service. Under de kommande åren planeras området nu utvecklas med såväl bostadsrätter, hyresbostäder, centrumverksamhet, parkeringsgarage och förskola. Detaljplanen medger byggrätt för sammanlagt ca 450 bostäder i två till sju våningar höga flerbostadshus och radhus.

– Rikshem har sedan detaljplanearbetet påbörjades varit drivande i arbetet att skapa rätt förutsättningar för utveckling av området Kvarngärdet. Vi ser fram emot att tillsammans med övriga fastighetsbolag och Uppsala kommun nu bidra till att göra området ännu mer attraktivt att bo och vistas i, säger Petter Jurdell, chef affärsutveckling på Rikshem.

Rikshem har även själva en byggrätt på området omfattande cirka 8 000 kvm ljus BTA där bolaget planerar för att bygga hyresrätter.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige