Image
Rikshem har nu förvärvat sitt första projekt i Lund som ligger i stadsdelen Västerbro i Lund.
Rikshem har nu förvärvat sitt första projekt i Lund som ligger i stadsdelen Västerbro i Lund. Bild: Fojab

Rikshem etablerar sig i Lund

Bolag Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag och finns idag på tjugotvå orter runt om i landet. Genom ett samarbete med Huseriet etablerar sig bolaget nu också i Lund. Rikshem finns sedan tidigare i Öresundsregionen med ett stort bestånd i Malmö och Helsingborg.
Publicerad den 3 Februari 2022

Samarbetet med projektutvecklingsbolaget Huseriet syftar till att hitta och utveckla projekt som vid färdigställande i första hand ska förvärvas och förvaltas av Rikshem. Rikshem har nu förvärvat det första projektet vilket utgör startskottet för samarbetet och ligger i stadsdelen Västerbro i Lund.

Området är ett av Lunds kommuns största utvecklingsområden där det planeras för totalt 3 900 bostäder. Rikshem/Huseriets nyproduktion inleds med en första etapp om cirka 210 lägenheter och planeras starta under 2022. Resterande etapper kommer planläggas och uppföras i takt med att detaljplanerna blir klara.

– Rikshem verkar redan idag på tillväxtorter och etableringen i expansiva Lund blir därmed ett naturligt sätt att fortsätta växa fastighetsportföljen. Att samarbetet sker med lokalt etablerade Huseriet är en styrka då projektet tillförs spets- och utvecklingskompetens. Rikshem har långsiktiga ambitioner om att i likhet med övriga orter vara en drivande, närvarande och ansvarstagande aktör i Lund och jag ser fram emot utvecklingsresan vi nu kommer att påbörja i Lund, säger Rikshems vd Anette Frumerie.

Rikshems etablering innebär en bedömd investeringsvolym om cirka 2 miljarder kronor när projektet är färdigställt med bostäder och verksamheter. Rikshem avser att finansiera projektet inom ramverket för gröna obligationer, vilket bland annat syftar till finansiering av gröna bostäder med höga miljö och klimatkrav. Samtliga byggnader ska uppföras med miljöklassning enligt Miljöbyggnad Silver.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige