Image

Rikshem byggstartar i Kalmar

Bygg/Arkitektur Rikshem startar om- och tillbyggnad av vård- och omsorgsboendet på Smedängen i Kalmar. Det nya boendet omfattande drygt 8 600 kvadratmeter ombyggd och 1 800 kvadratmeter nybyggd yta blir ett vård- och omsorgsboende med 68 moderna och anpassade lägenheter.
Publicerad den 28 Augusti 2014
Ilija Batljan Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan

Lägenhetsstorleken är ettor och tvåor, alla med egen uteplats eller balkong.

- Den totala investeringen inklusive anskaffningskostnaden landar på en kvarts miljard, vilket förstärker Rikshems ställning som största aktör när det gäller äldres boende i tillväxtstäderna och understryker Rikshems goda samarbete med Kalmar kommun, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Det nya boendet kommer att ha stort fokus på gemensamma ytor både inne och ute. Det kommer att finnas mötesrum, rum för anhöriga och en nyanlagd ”sinnenas trädgård”. Dessutom byggs det en träffpunkt i den nybyggda delen där man kan umgås med nära och kära. Även personal, larmsamordnare och hemtjänsten kommer att få modernare lokaler.

Om- och tillbyggnationen beräknas vara klar i november 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY