Rikshem utvidgar därför sitt ramverk för gröna obligationer. Förutsättningen för att projekten ska kunna inkluderas är förutom byggnation i trä att lägenheternas energianvändning är minst 25 procent under Boverkets gällande regler.
– Det finns många fördelar med att bygga i trä. Det minskar koldioxidutsläppen och är skonsamt för miljön. Dessutom finns det gott om skog i Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.
Sedan tidigare inkluderar ramverket fastigheter som genomgått eller genomgår Rot-projekt som genererar en minskad energianvändning på minst 40 procent. Gränsvärdet för Rot-projekt sänks i det uppdaterade ramverket till 35 procent. Sänkningen görs för att möjliggöra energibesparande renoveringar även i fastigheter som i dagsläget ligger något bättre i energianvändning men som fortfarande är värda att förbättra.
I dagsläget har Rikshem 1,25 miljarder kronor i gröna obligationer.
Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.