Image

Riksbyggen utvecklar ny stadsdel i Strömstad

Bostäder Kommunstyrelsen i Strömstad har utsett Riksbyggen som vinnare i markanvisningstävlingen för det så kallade Canningområdet. I området planerar Riksbyggen sammanlagt 430 nya bostäder.
Publicerad den 15 November 2016

Canningområdet i centrala Strömstad ligger precis vid havet. Juryn och kommunstyrelsen har nu utsett Riksbyggen som vinnare i markanvisningstävlingen som utlysts för området.

– Strömstad har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och tillsammans med kommunen vill Riksbyggen nu vara med och långsiktigt driva den fortsatta utvecklingen. Vi är mycket glada över att juryn och kommunstyrelsen valt Riksbyggen som samhällsutvecklare i markanvisningstävlingen för Canningområdet, där vi får möjligheten att utveckla 430 hållbara och attraktiva bostäder mitt i staden, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Riksbyggens vinnande förslag innehåller en varierad byggnation och stort fokus på hållbarhet, både när det gäller de rent miljömässiga bitarna men även på de sociala faktorerna – ”livet mellan husen”.

Byggnationerna kommer att spänna från parhus till det så kallade Tornhuset, ett landmärke med nio våningar och en spektakulär havsutsikt. Stora insatser görs också för att utveckla kajpromenaden och skapa flera nya torg. En ny gångbro över Kebalsbukten byggs för att öka tillgängligheten till stadsdelen.

– Riksbyggen förvaltar i dag cirka 800 lägenheter i Strömstad och med detta tillskott så växer vi i Strömstad och får möjligheten att skapa fler arbetstillfällen på orten, säger Martin Linsten.

Följande byggnation planerar Riksbyggen för:
• Bostadsrätter - 330 lägenheter.
• Hyresrätter – 92 lägenheter.
• Parhus med äganderätt – Sex bostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY