Image

Riksbyggen tillsätter bostadspolitisk expert

Karriär Cattis Carlén är sedan den 1 september bostadspolitisk expert på Riksbyggen.
Publicerad den 11 September 2017
Cattis Carlén. Bild: Riksbyggen
Cattis Carlén.

– Samhällsutveckling, bostadsfrågor och opinionsbildningsarbete har varit en del av min vardag sedan jag flyttade till Stockholm 2006. Samhällsplanering och bostadsmarknaden berör oss alla på ett eller annat sätt, och genom förenat engagemang går det att ta större kliv framåt. Det är ingen överdrift när jag säger att jag älskar att arbeta med frågorna och att driva förändringsarbete med ett samhällsutvecklingsperspektiv, säger Cattis Carlén.

I rollen som bostadspolitisk expert kommer Cattis Carlén att fortsätta utveckla Riksbyggens bostadspolitiska påverkansarbete. Hon kommer att fokusera på ett antal frågor som Riksbyggen har valt att koncentrera sig på framöver.

– Det gäller bland annat bostadsfrågor kopplade till äldre och för unga. Riksbyggen vill också integrera hållbarhetsperspektivet mycket tydligare i det bostadspolitiska arbetet. Inom Riksbyggen har vi kommit långt med att få in hållbarhetsfrågorna i alla våra processer och det ska även genomsyra vårt påverkansarbete.

Cattis Carlén är samhällsplanerare och kulturgeograf och har tidigare arbetat med utredningar på Boverket, Statskontoret och Länsstyrelsen i Stockholm. Hon har även flera års engagemang i frågorna från tiden i ideell sektor, däribland organisationen jagvillhabostad.nu.

Cattis Carlén har arbetat på Riksbyggen sedan 2013 då hon anställdes som projektledare för att driva Bopinion. Bopinion var ett fristående nätverk för påverkansarbete i samhällsbyggnads- och bostadsfrågor ur ett unga vuxna perspektiv. 2015 började hon arbeta som konceptutvecklare med fokus på unga och som markstrateg på Riksbyggens affärsområde Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige