Image

Riksbyggen och Polstjärnan genomför hyresrättsaffär i Gustavsberg

Transaktioner Polstjärnan, som ägs av Byggnads och Kommunal, förvärvar 81 procent av två hyresrättsprojekt i Porslinskvarteren i Gustavsberg av Riksbyggen. Riksbyggen stannar kvar som långsiktig minoritetsägare och som förvaltare av fastigheterna.
Publicerad den 31 Mars 2017

– Det här är det andra projektet inom ramen för ett långsiktigt samarbete mellan Riksbyggen och Polstjärnan avseende utveckling av nyproducerade hyresrätter. Vi är mycket glada över att affären är klar och ser fram emot långsiktigt samarbete i detta och i andra kommande projekt, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde fastigheter, Riksbyggen.

Projekten omfattar två kvarter i den nya stadsdelen Porslinskvarteren och omfattar 119 lägenheter. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter som Riksbyggen just nu bygger i de två kvarteren Badkaret och Handfatet i Gustavsberg.

Riksbyggen ansvarar för färdigställandet av projekten och den framtida förvaltningen.

– Genom samarbetet med Riksbyggen kan vi både bidra till att fler hyresrätter byggs och samtidigt göra en bra investering till gagn för våra medlemmar, säger Lars Hildingsson, andre förbundsordförande på Byggnads.

Det finns idag ett stort behov av fler hyresrätter i Gustavsberg och inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.

– Det råder bostadsbrist i hela Stockholmsregionen och många efterfrågar fler hyresrätter. Från vår sida innebär affären ett konkret sätt att skapa samhällsnytta, säger Niklas Rengen, ekonomichef på Kommunal.

Riksbyggen kvarstår med en ägarandel om 19 procent. Transaktionen genomfördes den 29 mars och affären har biståtts med hjälp av advokatfirmorna DLA och Lindahl.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige