Image

Riksbyggen köper för att bygga 250 bostäder

Transaktioner Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2 i Malmö av Malmö Stenhus. Kvarteret Abborren ligger i centrala Malmö och planen är att i framtiden bygga cirka 250 bostäder i området.
Publicerad den 8 Maj 2017
Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen köper kvarteret Abborren 2.

Stadsbyggnadskontoret i Malmö arbetar för närvarande med en detaljplan som ska ge möjligheten att uppföra cirka 250 nya bostäder. Riksbyggen övertar samtidigt en markanvisning på ett markområde intill kvarteret Abborren 2 som ägs av Malmö kommun och gör det möjligt att förverkliga projektet.

– Det är glädjande att vi kan fortsätta vår framgångsrika bostadsbyggnation i Västra Hamnen och centrala Malmö och erbjuda Malmöborna ytterligare attraktiva och hållbara bostäder. Kvarteret Abborren kommer att ha ett fantastiskt bostadsläge vid kanalen med utsikt mot Malmöhus slott och stadens parker säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen bostad i region syd.

Om allt går enligt plan beräknas byggandet av bostäder vid kvarteret Abborren inledas 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige