Image

Riksbyggen flyttar in i Viskaholm

Uthyrning 100 år efter att Väveribolagets lokaler restes får fastigheten Viskaholm i Borås ny kostym. Riksbyggen och dotterbolaget 7-fast flyttar nu in i gemensamma lokaler i fastigheten.
Publicerad den 3 November 2017
Annons
Image
Viskaholm i Borås. Bild: Maria Olsson Äärlaht
Viskaholm i Borås.

Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer hela Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för textilindustrin i staden.

I samband med renoveringen av Viskaholm kommer Riksbyggen och dotterbolaget 7-fast flytta in i gemensamma lokaler. Åsa Martinsson, områdeschef på Riksbyggen, säger att flytten kommer förenkla deras vardag.

– Det kommer att underlätta för våra kunder att besöka oss och vi kan erbjuda en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare. De nya lokalerna har generösa ytor och flera rum för olika typer av möten. Vi vill också kunna erbjuda våra kunder ändamålsenliga mötesrum. Vi är stolta över att få förvalta och utveckla vackra lokaler med en betydelsefull historia för Borås Stad, säger hon.

– Det är en attraktiv fastighet med en lång och betydelsefull historia. Men framför allt är det viktigt för oss att vara där kunderna är och att ha en unik placering nära resecentrum, parkeringar och city, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen sydväst.

Riksbyggen är också delägare i fastigheten Viskaholm, och det finns plats för två till tre hyresgäster till.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY