Image

Riksbyggen byggstartar Göteborgs första Bonum Seniorboende

Bygg/Arkitektur På fredag sätts spaden i marken för den första bostadsetappen vid Nya Tuve Centrum. Brf Ljusglimten är också Göteborgs första Bonum Seniorboende – Riksbyggens boendekoncept för personer över 55 år. Det första spadtaget tas bland annat av fotbollsprofilen Ralf Edström.
Publicerad den 17 November 2015
Riksbyggen byggstartar i Tuve. Bild: Kanozi
Riksbyggen byggstartar i Tuve.

Kommunens mål är att skapa en samlad och attraktiv stadsmiljö som gör Tuve Centrum till en mittpunkt i stadsdelen. Som ett led i det arbetet ska Nolehultsvägen bli en stadsgata med lugnare trafikrytm, torget få en ny välkomnande och inbjudande entré samt området få nya bostäder som förstärker såväl centrumkaraktären som ökar tryggheten och närvaron genom strategiska trappuppgångar och fönstersättningar.

– Här vill vi på Riksbyggen trygga framtiden med ett helt nytt kvarter och två nya bostadsrättsföreningar som tilltalar människor i alla åldrar. Sammanlagt handlar det om 114 lägenheter och flera bostäder på markplan som lätt kan anpassas för småskalig affärs- och handelsverksamhet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

– Det finns en stor efterfrågan på seniorboenden i Göteborgsregionen, därför är det glädjande att vi nu kommer igång och bygger vårt första Bonum Seniorboende i Göteborg, säger Lars Hovius, marknadsområdeschef Bonum seniorboende.

Kanozi står för arkitekturen i projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige