Image

Riksbyggen bygger bostäder på Mölndals galleria

Bygg/Arkitektur I Mölndals innerstad planeras för ett unikt projekt där Riksbyggen utvecklar flera olika typer av bostäder ovanpå butikslokalerna i Mölndals galleria. I den första etappen byggs 146 nya lägenheter av totalt 300; såväl bostadsrätter som seniorboende och mindre lägenheter för unga.
Publicerad den 5 December 2014
Riksbyggen bygger bostäder på Mölndals galleria. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen bygger bostäder på Mölndals galleria.

De nya bostäderna byggs bokstavligen på och runt Mölndals Galleria, som kommer att bestå av cirka 70 butiker på drygt 30 000 kvadratmeter. Gallerian utvecklas av NCC i samarbete med Citycon och målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för såväl boende som besökare och dem som jobbar i området.

Riksbyggen planerar för en första etapp med 69 bostadsrättslägenheter, 51 seniorlägenheter inom ramen för konceptet Bonum, samt 26 så kallade Steg Ett-lägenheter som är små och effektivt planerade – utan att det görs avkall på standard – och som passar unga och andra som köper sin första bostad. Tanken är att man ska kunna flytta runt på samma gård genom livet.

– Riksbyggen som samhällsutvecklare tar nu ett helhetsgrepp runt ett områdes utveckling, säger Fredrik Ståhlberg, projektledare för Riksbyggen Bostad Väst.

- Vi bygger bostäder där det i dag är parkering och bidrar till att skapa en hållbar innerstad för de boende i Mölndal. Genom ekosystemanalyser ser vi att byggandet kommer bidra med fyra gånger mer till naturen genom odlingsplatser på gården, grönytor och dagvattenhantering.

Planerad byggstart för gallerian och grundsättning av bostäder är i maj 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige