Image
Riksbyggen bygger 250 bostäder i Klara i Karlstad.
Riksbyggen bygger 250 bostäder i Klara i Karlstad. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen bygger bostäder i Karlstad

Bostäder Tillsammans har Riksbyggen, Stiftelsen Karlstadshus, Prepart och Karlstadhus fått en markanvisning i Klara alldeles intill Tingvalla IP om cirka 250 nya bostäder.
Publicerad den 23 Juni 2016

– Vi har under lång tid haft ambitionen att bygga nya bostäder i Karlstad vilket det finns ett stort behov av. Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över markanvisningen som vi fått tillsammans med våra samarbetspartners i det nya projektet, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen

Planerna är att komplettera befintlig bebyggelse i Klara med cirka 250 bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom planeras för ett parkeringshus med ca 160 p-platser samt parkeringsdäck med cirka 80 p-platser.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som haft verksamhet i Karlstad under lång tid, både som fastighetsförvaltare och som byggherre. I Riksbyggens roll som samhällsutvecklare är hållbarhetsfrågorna med i hela processen, från planering och byggande till de boendes vardag, säger Leif Linde.

Riksbyggen kommer att använda sitt prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster (naturvärden) direkt i stads- och boendemiljön. De nya bostäderna får också ett mycket attraktivt läge i centrala Karlstad, med närhet till Klarälven och centrum.

Riksbyggen äger också 40 procent av Stiftelsen Karlstadshus och har sedan lång tid tillbaka en omfattande förvaltningsverksamhet i Karlstad.

– Vi vill fortsätta att bygga fler nya bostadsprojekt i Karlstad och hoppas att detta bara är början för Riksbyggens kommande satsningar i staden, säger Leif Linde.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige